Založ si blog

Rozhodnutia nie sú jednoduché…ale dôležité.

SONY DSC

Malý chlapec zo Zemplínskej Šíravy s veľkým snom. Takto som dokázal definovať seba, už ako malé dieťa. Veľké sny o tom ako raz zmením svet ma už v mladom veku hnali stále viac do sveta….ďalej a ďalej od domova. Vďaka podpore mojej rodiny som mohol skúsiť život v iných krajinách, spoznávať ľudí rôznych mentalít a národností a vyskúšať si život odkázaný sám na seba. Bola to cenná lekcia do života, ktorá ma naučila vedieť sa postaviť sám za seba a bojovať za svoje sny. Čo mi však ukázal život v iných krajinách a zmenilo mi to pohľad na svet? Jednoduchý fakt, ktorý som si v sebe niesol už odmala, ale samotné jeho uvedomenie prišlo až týmito skúsenosťami a to ten, že domov nedokážeme nahradiť. Ten pocit, to miesto, kde je vaše srdce doma, kde sa zvítate so starými priateľmi a zabúdate na problémy to je pre mňa skutočný domov.

V istom ohľade som stále pociťoval hrdosť, že túto časť našej krajiny môžem nazývať svojim domovom a verím, že ju svojim domovom budú nazývať aj moje deti. Práve tento fakt mi pomohol rozhodnúť sa konať. Položil som si otázku: „ čo môžem zmeniť svojím konaním? Uvedomil som si, že mnoho. Hlas jedného sa stratí v dave, ale hlas všetkých zmení svet. Niekedy potrebujeme len silnú motiváciu k ráznemu rozhodnutiu. Takéto rozhodnutie som urobil už vtedy keď som sa rozhodol, že svoje podnikateľské aktivity budem smerovať k tomu, aby som vybudoval niečo, čo zlepší a zefektívni život ľudí. Projekty, ktoré som spolu s mojimi kolegami vytvoril, pomohli budovať nové materské škôlky, rekonštruovali kultúrne domy a stavali nové centrá integrovanej zdravotnej starostlivosti.

Mojou motiváciou pre rozhodnutie vstúpiť do politického života bola moja rodina a predovšetkým moja dcéra, ktorú chcem vychovávať na mieste, ktoré bude aj pre ňu skutočným domovom.  Toto rozhodnutie som dlho prehodnocoval a uvedomil si, že ho nerobím len pre moju dcéru, ale pre dcéry a synov nás všetkých. Každé dieťa bez ohľadu na to, v akej rodine sa narodí ma totiž právo na to, aby sa mu dostalo miesto v škôlke, kvalitného vzdelania a služieb, pracovných príležitostí a možností efektívne sa uplatniť v spoločnosti a žiť plnohodnotný život. Práve všetky tieto aspekty ma presvedčili o tom, že má zmysel bojovať za to, aby hlas východného Slovenska bolo počuť, aby sa sem naše deti radi vracali a zakladali si tu svoje rodiny. Mnoho mladých a šikovných ľudí odišlo práve kvôli tomu, že ich uplatnenie nebolo možné realizovať, či už kvôli chýbajúcim pracovným príležitostiam, alebo nedostatočne ohodnotenej práci. Verím však, že spoločnými silami a s vašou podporou sa nám podarí presadiť hlas Michaloviec, tam kde je ho potrebné počuť a to na pôde košického samosprávneho kraja. Práve tam je dôležité smerovať požiadavky k tomu, aby sa nezabúdalo na nás, aby sme tu mohli ďalej efektívne zlepšovať život ľudí. V každom prípade o mojom rozhodnutí vstúpiť do politického života som úprimne presvedčený, pretože ho robím v najlepšej možnej viere v lepšiu budúcnosť pre nás všetkých, na ktorej mi skutočne záleží…..pretože aj ja patrím k Vám, aj ja som jeden z Vás.

Veľký boj

03.06.2022

Nedeľný obed je v mojej rodine typický nielen dobrým jedlom, ale patrí k tomu aj sledovanie politických diskusií v rôznych televíziách. Ich sledovanie sa stalo súčasťou našich nedelí podobne, ako vynikajúca polievka mojej manželky. Pri tých posledných som si však uvedomil, že najhorším nepriateľom, ktorého tu máme nie je Covid 19, ani vojna na Ukrajine, ale politická [...]

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Predseda KDH Milan Majerský

KDH listom žiada eurokomisiu, aby nám nepozastavila čerpanie financií z plánu obnovy

16.04.2024 17:34

"Nechceme, aby za 'prešľapy' vlády bol potrestaný občan," vyhlásil líder hnutia Milan Majerský.

janmihalecko

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 4356x
Priemerná čítanosť článkov: 2178x

Autor blogu

Kategórie