Založ si blog

Veľký boj

Nedeľný obed je v mojej rodine typický nielen dobrým jedlom, ale patrí k tomu aj sledovanie politických diskusií v rôznych televíziách. Ich sledovanie sa stalo súčasťou našich nedelí podobne, ako vynikajúca polievka mojej manželky.

Pri tých posledných som si však uvedomil, že najhorším nepriateľom, ktorého tu máme nie je Covid 19, ani vojna na Ukrajine, ale politická nestabilita, ktorú môžeme sledovať už od začiatku posledného volebného obdobia. Samozrejme, do určitej miery to musíme pripísať tomu, že sme zápasili s novým vírusom, ktorý bičoval svet. Každopádne, ako občan tejto krajiny, poctivo platiaci dane a hlavne ako otec a živiteľ rodiny necítim oporu v tomto štáte. Zostali sme v tom v týchto ťažkých časoch samy, odkázaný jeden na druhého. Takto by to však nemalo byť.

Politici a hlavne tí, ktorí o náš hlas bojovali a ktorí majú tú moc niečo zmeniť sa stiahli do svojich vlastných problémov a na hlas ľudu, ktorý pred tým tak úpenlivo presviedčali o svojej pravde, zrazu zabudli. Nedostatočná pomoc pre rodičov s deťmi, podnikateľov ale aj zamestnancov, seniorov sa odzrkadlili aj v prieskumoch dôveryhodnosti. Pravého priateľa poznáte v ťažkých časoch a takto by sa mal charakterizovať aj pravý politik. Mal by myslieť sociálne a hlavne mal by bojovať za ľudí nepretržite.

Pred pár dňami som v lekárni kupoval lieky pre svoju starú mamu. Mal som pocit, že aspoň takýmto spôsobom jej môžem pomôcť v tejto ťažkej dobe. Predo mnou stála v rade matka s dvoma malými deťmi, ktorá kupovala umelé mlieko pre svoje malé dieťa v kočíku. Pri platení si však uvedomila, že cena takéhoto mlieka znova vzrástla o niekoľko eur. Táto mladá mamička nepovedala nič, stačilo počuť jej povzdych pri platení účtu. Vedel som, že táto žena si tú vyššiu cenu bude musieť odoprieť v iných veciach, že zaplatiť pár eur naviac ju bude stáť podstatne viac. Takto by to fungovať ale v 21.storočí nemalo.

Garancie, ktoré by mal štát a hlavne jeho predstavitelia zabezpečiť pre všetkých ľudí potrebujú presadzovať ľudia so sociálnym cítením. Ľudia, ktorí si uvedomujú že bežný život človeka nie je jednoduchý ale niekedy je to veľký boj.

Rozhodnutia nie sú jednoduché…ale dôležité.

30.05.2022

Malý chlapec zo Zemplínskej Šíravy s veľkým snom. Takto som dokázal definovať seba, už ako malé dieťa. Veľké sny o tom ako raz zmením svet ma už v mladom veku hnali stále viac do sveta….ďalej a ďalej od domova. Vďaka podpore mojej rodiny som mohol skúsiť život v iných krajinách, spoznávať ľudí rôznych mentalít a národností a vyskúšať si život [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

janmihalecko

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 4359x
Priemerná čítanosť článkov: 2180x

Autor blogu

Kategórie